top of page

BLOWERPROOF® LUCHTDICHTE COATING

Woning luchtdicht ? Breng Blowerproof Liquid Brush aan op alle gebouwaansluitingen met een verfborstel/kwast. Met de online rekentool berekent u eenvoudig de productkost. U kan tevens opteren voor uitvoering door een professional met garantie gebouwluchtdichtheid.

KWASTBARE VERSIE

KWASTBARE VERSIE

BLOWERPROOF LIQUID BRUSH is de vezelversterkte variant die eenvoudig met een verfborstel/kwast wordt aangebracht op alle gebouwaansluitingen en droogt tot een permanent luchtdicht membraan. Zo behaalt u met één product een luchtdichte woning op het niveau van een passiefhuis met een laag e-peil als gevolg.

 • Testcertificaten vwb hechting, luchtdichtheid, dampdichtheid, brandklasse, ... beschikbaar (Wtcb, exova, UGent).

 • Min. verbruik: 0,6 kg/m².

 • Verpakking: emmer 5 kg ; pallet: 60 x 5 kg.

TOEPASSING

Voor particuliere woningen en kleinere projecten

Situatie bij aanbrengen Blowerproof coating: op de vloerplaat(beton) is de vloerisolatie nog niet gelegd, noch de chappe; de binnenmuren zijn nog niet afgewerkt met spuitpleister. 

Werkmethode (video):

 • Maak de ondergrond stofvrij.

 • Dicht openingen groter dan 5 mm met PUR schuim of een cement-gebaseerd product. Leg een mortelbrug aan over sleuven en elektrische leidingen.

 • Breng Blowerproof Liquid Brush aan in twee lagen met een verfborstel/kwast: minimum 5 cm op de vloerplaat; en op de muur tot een hoogte van 15 à 30 cm zodat u minimum 5 cm overlap heeft met de muurpleister die achteraf wordt aangebracht. Totale applicatiebreedte is dus 20 à 35cm. Laagdikte is 0,5 - 0,8 kg/m² . Het verbruik kan u dus inschatten op 4 à 6 lopende meter/kg (of 20 à 30 lopende meter per verpakking van 5 kg). Bereken producthoeveelheid voor uw project.

Maak gebruik van onze praktijkervaring en vraag kosteloze assistentie bij opstart op uw project.

GESPOTEN VERSIE

GESPOTEN VERSIE

BLOWERPROOF LIQUID is de vloeibare variant die wordt gespoten met een airless verfspuit toestel (bvb. GRACO 290, 395 etc) en is aanbevolen bij grotere projecten gezien de applicatiesnelheid. Dankzij deze methode van aanbrengen kan uw woning/gebouw veel sneller luchtdicht gemaakt worden. Deze airless verfspuitmachine wordt door ons gebruikt in uitvoering of u kan bij ons aankopen of huren. 

 • Testcertificaten vwb hechting, luchtdichtheid, dampdichtheid, brandklasse, ... beschikbaar (Wtcb, exova, UGent).

 • Min. verbruik: 0,6 kg/m².

 • Verpakking: emmer 10 kg ; pallet: 44 x 10 kg

 • Applicatiesnelheid: +/- 100m²/dag (uitgevoerd door Hevadex Applications)

TOEPASSING

Voor grotere projecten


Situatie bij aanbrengen Blowerproof coating: op de vloerplaat(beton) is de vloerisolatie nog niet gelegd, noch de chappe; de binnenmuren zijn nog niet afgewerkt met spuitpleister. 

Werkmethode:

 • Maak de ondergrond stofvrij. Leg een mortelbrug aan over sleuven en elektrische leidingen

 • Dicht openingen groter dan 2 mm met PUR schuim of een cement-gebaseerd product. U kan ook Blowerproof Liquid Brush (borstelversie) gebruiken voor het dichten van voegen en scheuren tot max. 5 mm. 

 • Breng Blowerproof Liquid (spuitversie) aan in twee lagen met een airless verfspuitmachine: minimum 5 cm op de vloerplaat en tot een hoogte van 10 à 25 cm op de muur afhankelijk vanaf waar de muurpleister begint die achteraf wordt aangebracht. Een overlap van minimum 5 cm tussen Blowerproof en de muurpleister is vereist. De totaal aan te brengen laagdikte is 0,5 - 0,8 kg/m². Dit geeft een verbruik van 4 à 6 lopende meter/kg (of 40 à 60 lopende meter per verpakking van 10 kg). Deze gespoten versie is vooral aangewezen bij grotere projecten gezien de applicatiesnelheid. Controleer op volledige dekking na uitvoering.

Maak gebruik van onze praktijkervaring en vraag kosteloze assistentie bij opstart op uw project. Tevens kan u bij ons terecht voor het huren van een airless toestel.

bottom of page